Welkom op de website van Hafo Vlaams-Brabant

1e Nationale Asduif Kleine halve fond oude 2020

Met het oprichten van de Hafo Vlaams-Brabant was het de bedoeling dat de liefhebbers een mooi en groot spel hebben op de 1/2 fond. Stiekem droomde we ervan dat we een nationaal kampioen of een nationale asduif zouden kunnen leveren, dat zou de kers op de taart zijn van een mooie samenspel op de 1/2 fond dat heelwat ups en downs kende de afgelopen jaren! Lokalen kwamen en lokalen gaan maar Hafo Vlaams-Brabant blijft bestaan en hoe!

Het is moeilijk om lokalen bij elkaar te houden, ondanks het mooie samenspel dat Hafo Vlaams-Brabant is. Waarborgen en bonvluchten allemaal ten kosten van hafo Vlaams-Brabant, ook huldigen we ieder seizoen onze kampioenen met een mooi duivenfeest. Het seizoen 2020 leek nog in mineur te starten toen enkele lokalen besloten om niet meer deel te nemen aan Hafo Vlaams-Brabant 2020. Ongelofelijk maar waar een dat een akkefietje op de snelheid aan de basis lag van deze breuk en dat het samenspel op de snelheid wel bleef behouden! Maar met het afhaken van deze lokalen waren er ook een aantal lokalen die bij Hafo Vlaams-Brabant wilde komen in 2020, het begin van iets mooi….

De Lokalen Scherpenheuvel – Tielt – Diest – Oplinter kwamen de lokalen Lubbeek – Heverlee – Schaffen en Bunsbeek versterken op de 1/2 fond. Zo waren er in 2020 terug 8 deelnemende lokalen aan het samenspel Hafo Vlaams-Brabant. Door het COVID-19 virus werdt het seizoen 2020 later gestart dan voorzien met maatregelen om de duiven in te korven, klokken binnen brengen enz….. Toch kunnen we terug blikken op mooie vluchten in bijzondere omstandigheden met als kers op de taart de nationale asduif 1/2 fond bij de oude duiven van Eddy Claes, ingekorfd in ons samenspel. Toch wel een prestatie waar vele hokken van dromen!

V.l.n.r. Eddy Claes, Walter Devos en Freddy Claes. Eddy Claes bekroonde zijn blitzstart met de titel van 1e Nat. Asduif KBDB kleine halve fond oude. FOTO www.deduif.be

Uiteraard zijn we fier op deze prestatie van Eddy Claes, wij hopen alvast dat er in de toekomst nog meerdere nationale kampioenen en asduiven zullen behaald worden!

Klik hier voor het artikel in DE DUIF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *