Welkom op de website van Hafo Vlaams-Brabant

Hafo Vlaams-Brabant test digitaal vergaderen

Door de corona maatregelen en het verbod om fysieke vergaderingen te organiseren heeft Hafo Vlaams-Brabant testen gedaan met digitale vergadering. Wij hebben 2 systemen getest voor het online vergaderen te testen nml Skype en Microsoft teams. De test heeft als doel wanneer het verbod blijft voor fysieke vergaderingen kunnen samenspelen toch online vergaderen en afspraken maken voor het komende seizoen 2021.

We hadden de KBDB gevraagd dat ze ons konden helpen met software voor een online vergadering te organiseren, liefst gratis en goed in gebruik. Doch hebben we op onze vraag geen antwoord ontvangen van de KBDB en zijn we zelf op onderzoek getrokken…..

Als eerste hebben we skype getest, de organisator van de vergadering dient de app te installeren op zijn pc en maakt de vergadering aan. De deelnemers moeten de app niet installeren en kunnen deze ingeplande vergadering volgen via de webbrowser van google chrome. Om de skype app te installeren zijn er geen kosten en kunnen in totaal 100 deelnemers aan deelnemen! De test was geslaagd enkel kwam het beeld niet door van alle deelnemers, het is ons niet duidelijk dat dit een probleem was van skype of dit aan de instelling lag bij de deelnemer(s). Klik hier voor meer info.

Als tweede testte we Microsoft teams: nadeel is dat deze app betalend is voor de organisator van de vergadering. De deelnemers moeten de app niet installeren en kunnen deelnemen via de webbrowser Microsoft Edge. Aan een vergadering van Microsoft teams zijn 300 deelnemers. Klik hier voor meer info

Als we de twee platformen vergelijken moeten we vaststellen dat de kwaliteit van het geluid en camera veel beter is bij Microsoft teams! Maar Skype is gratis en werkt zoals het moet, enkel de camera geeft niet altijd beeld maar of dit daadwerkelijk aan skype ligt hebben we niet kunnen vaststellen! Het is duidelijk dat Hafo Vlaams-Brabant klaar is om online te vergaderen en na de test zullen we voor de eerste keer online vergaderen op woensdag 13 januari met de lokalen!

Via deze weg willen we de lokalen alvast bedanken om mee te werken aan deze testen en is het duidelijk dat de lokalen van Hafo Vlaams-Brabant klaar zijn voor het digitale tijdperk. Wij kijken er alvast naar uit om jullie te mogen verwelkomen op onze eerste digitale vergadering die zal doorgaan op woensdag 13 januari!

Via deze weg willen we iedereen, ondanks corona, toch prettige feesten wensen! Wij hopen dat iedereen gezond mag blijven en samen zullen we corona verslaan in het nieuwe jaar 2021!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *