Welkom op de website van Hafo Vlaams-Brabant

Terugblik op 1/2 fond 2020

Het seizoen 2020 startte met vertraging en het zou een seizoen worden dat we niet vlug zullen vergeten! Het gehele seizoen 2020 was in de ban van het corona virus waar verschillende maatregelen het verloop van het seizoen zal bepalen! Maar ondanks de verlate start op de 1/2 fond korfde we in het totaal 37.235 duiven in met 8 deelnemende lokalen! En met verschillende noteringen het provinciaal en nationaal kampioenschap kunnen we tevreden terugblikken op het seizoen 2020!

In de 8 deelnemende lokalen en de verschillende vluchten korfde in het totaal 1.456 liefhebbers in! In het totaal korfde ze 16.168 oude duiven en 8.843 jaarse duiven en 12.314 jonge duiven. Door de verlate start en het zware seizoen kunnen we dit toch nog een succes noemen! Mede onder impuls van Hafo Vlaams-Brabant lossen sector 2 & 3 van Vlaams-Brabant de duiven gelijk op de halve fond, dit is zeker een meerwaarde voor de 1/2 fond vluchten in Vlaams-Brabant! Voor beide sectoren is er ook een gezamenlijke uitslag alsook een uitslag per sector. Het resultaat is dat er verschillende liefhebbers zich wisten te plaatsen in de provinciale en nationale kampioenschappen….. een succes verhaal dat zeker voor herhaling vatbaar is!

Als kers op de taart is de nationale tittel halve fond jonge duiven voor Vanhoudt-Serre uit Diest en Claes Eddy uit Kortenaken behaald de nationale asduif halve fond bij de oude duiven, via deze weg willen we alle liefhebbers feliciteren die zich wisten te plaatsen in verschillende kampioenschappen!

Wat het seizoen 2021 zal brengen weten we niet maar we hopen dat de 8 deelnemende lokalen ook zullen deelnemen in 2021! Nieuwe aanvragen hebben we tot op heden nog niet ontvangen, ondanks de geruchten die rondgaan! In januari staat er een digitale vergadering gepland waar we hopelijk meer zullen weten, zeker op de agenda zal de sportieve organisatie 2021 staan en of er een verlenging komt op de zware 1/2 fond Hafo Vlaams-Brabant! We gaan vermoedelijk ook een online bonverkoop organiseren om de sponsoring in 2021 te kunnen bekostigen! Maar daar zal u later meer over lezen op onze website!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *