Welkom op de website van Hafo Vlaams-Brabant

Geruchten blijken dan toch te kloppen, sector 2 & 3 gaan apart lossen?

Meer dan 10 jaar geleden stelde men mij de vraag of ik wilde meehelpen aan een samenspel op de 1/2 fond in Vlaams-Brabant. Het argument was dat we sterke duivenliefhebbers hebben op de 1/2 fond die zich niet of moeilijk konden plaatsen voor de provinciale- en nationale kampioenschappen! Na het voorstel fel te overwegen stemde ik in, voorwaarde was wel dat de lokalen steeds hun gelden moesten krijgen, dat alles sportief en financieel op een eerlijke manier zou verlopen!

Ondanks het samenspel op de 1/2 fond was het vanaf het begin al duidelijk dat dit met vallen en opstaan zou verlopen….. Lokalen kwamen en lokalen haakte af steeds weer opnieuw en dit ondanks dat we met het ganse bestuur alles op een eerlijke manier wilde laten verlopen, financieel netjes ieder seizoen afgesloten!! Maar steeds waren er die niet tevreden waren, loopt het te goed? Het waarom is mij niet duidelijk maar ipv van alle lokalen van sector 2 te laten samenspelen samen met enkele lokalen van sector 3 zijn we daar nooit in gelukt, jammer maar helaas. Het is al een hele eer dat we een samenspel als Hafo Vlaams-Brabant meer dan 10 jaar kunnen laten bestaan!!!

Ondanks het samenspel Hafo Vlaams-Brabant op de 1/2 fond vluchten met de lokalen van sector 2 en enkele lokalen van sector 3 zagen we dat het nog steeds moeilijk was dat Brabantse liefhebbers zich klasseerde voor de provinciale- en nationale kampioenschappen, reden? Nog steeds was het 1/2 fond spel te klein in Brabant en was het tijd om volop in te zetten dat sector 2 & 3 samen zouden lossen op de 1/2 fond. Dit zou dan ein-de-lijk lukken vanaf het seizoen 2020…..

Maar ook dat seizoen verliep niet vlekkeloos en verlieten maar liefst 4 lokalen het samenspel Hafo Vlaams-Brabant, ik kan u verzekeren dat dit voor mij persoonlijk een moker slag was bij heldere hemel!! Ondanks tegen tegenslag zou het samenspel Hafo Vlaams-Brabant terug uit 8 lokalen bestaan, eigenlijk hadden er het minstens 12 moeten zijn. Maar ook in 2020 kwam er het samenspel Sector 2 & 3 en de dubbeling sector 2 en sector 3 en dit bleek onmiddellijk een schot in de roos te zijn! Dit nieuwe samenspel op de 1/2 fond leverde tal van nationale asduiven op en nationale kampioenen, Vlaams-Brabant is op de kaart gezet op de vluchten van de 1/2 fond!!!

Het seizoen 2021 was niet anders en Vlaams-Brabantse liefhebbers klasseerde zich voor de provinciale- en nationale kampioenschappen. Het is duidelijk Vlaams-Brabantse 1/2 fond spelers stelen voor het tweede jaar op rij de show op de 1/2 fond…… ein-de-lijk!!! Dit is waarom we het doen, meer dan 10 jaar strijden levert dan toch op in Vlaams-Brabant!

Maar als ik dacht dat we in 2020 een ferme uppercut kregen te verwerken zou het in 2021 nog veel erger worden! Al vanaf oktober werd ik ingelicht dat men bezig was om sector 2 & 3 apart te lossen op de 1/2 fond, want blijkbaar zijn de verkeerde liefhebbers nationaal kampioen! Ik breng ons bestuur op de hoogte en men neemt contact op met het bestuur van PE Vlaams-Brabant en daar krijgt men antwoord “niets van aan dit is zelfs nog niet besproken”. Doch bleven de geruchten en was het zelfs zover dat op één of ander privé feest deze materie is besproken en zelfs beslist? En plots zegt men in PE Vlaams-Brabant ja dit ligt op tafel…….

Donderdagavond kregen de lokalen de uitnodiging van de algemene vergadering van PE Vlaams-Brabant in de bus en wat blijkt sector 2 & 3 gaan apart lossen op de 1/2 fond, dit is beslist op vraag van de liefhebbers!! Welke liefhebbers? Dient dit niet te gebeuren door de leden van de algemene vergadering? Wij proberen al jaren om punten op de agenda te plaatsen en steeds worden deze geweigerd, te weinig lokalen, te weinig hoklijst leden enz….. en nu uit het niets wordt beslist dat sector 2 & 3 apart MOETEN lossen op de 1/2 fond! Wie in godsnaam beslist dit? Tien jaar werk voor niks en dit enkel door jaloezie omdat de verkeerde liefhebbers staan tussen de kampioenen van de 1/2 fond? Ik als medewerker van het lokaal Scherpenheuvel heb ook graag dat we de nationale asduif hebben of de nationale kampioen, maar een groot kampioen moeten kunnen zeggen PROFICIAT en hopelijk lukt ons lokaal daar ook in één van de komende seizoenen!! We moeten godverdomme fier zijn dat Vlaams-Brabantse liefhebbers nationale asduiven hebben en nationaal kampioen zijn of gaan we straat tegen straat blijven spelen?

Onbegrijpelijk dat het bestuur van PE Vlaams-Brabant hieraan meewerkt, wat is de reden? Wat is de drijfveer? Het is duidelijk dat men het spel op de 1/2 fond naar de klote wil helpen en dan ben je niet bezig volgens de reglementen van de KBDB! Wie zijn de dirigenten achter de schermen? Waarom doet men dit?

Als secretaris van Hafo Vlaams-Brabant valt het me heel zwaar en aanzie ik dit als een persoonlijke aanval op mijn persoon en op het samenspel Hafo Vlaams-Brabant! Jaren zet ik me in samen met mijn bestuur om het 1/2 fond spel van Vlaams-Brabant op de kaart te zetten en PE Vlaams-Brabant beslist dat om naar de klote te doen, waarom? Waarom blijf ik me inzetten zodat men steeds een project als hafo Vlaams-Brabant wil naar de vaantjes brengen? Willen we niet allemaal dat we een mooi duivenspel hebben met veel duiven en knappe resultaten? Maar het blijft moeilijk om als kampioen andere te feliciteren met hun prestatie en in plaats van sportieve revanche zorgt men ervoor dat de tegenstand wordt uitgesloten, dit is geen fairplay maar competitie vervalsing en men moest hiervoor onmiddellijk de rode kaart trekken en een langdurige schorsing is hier op zijn plaats!!

Fairplay is ver te zoek in de duivensport men speelt liever de man dan de bal en als het op deze manier verder gaat hoeft het niet meer voor mij, zo helpen we de duivensport niet verder….

Geert Buelens
Secretaris
Hafo Vlaams-Brabant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.