Welkom op de website van Hafo Vlaams-Brabant

Voorbeschouwing op de Nationale Vlucht Argenton: Wie zal triomferen in Hafo Vlaams-Brabant?

De komende Nationale Vlucht vanuit Argenton belooft een spannende wedstrijd te worden, met maar liefst 11.259 oude duiven en 15.210 jaarduiven die deelnemen. De hevige tegenwind van de afgelopen weken heeft de voorgaande wedstrijden buitengewoon zwaar gemaakt, en deze omstandigheden zullen ongetwijfeld een impact hebben op de aankomende nationale vlucht vanuit Argenton.

De ogen zijn gericht op de liefhebbers uit onze regio die als eersten hun duiven kunnen registreren. Het is echter moeilijk te voorspellen wie er aan de haal zal gaan met de zege in Hafo Vlaams-Brabant! Toch kunnen we, op basis van de resultaten van de afgelopen weken, enkele liefhebbers met een sterke kans op succes identificeren, met een viersterrenaanduiding in de dubbeling Hafo Vlaams-Brabant.

Het lokale Diest lijkt mogelijk de winnaar te herbergen, gezien de indrukwekkende prestaties op de halve fondvluchten van Eyletten M & G uit Diest. Ze hebben al wekenlang een hoog niveau van presteren en behalen een aanzienlijk percentage prijzen in de uitslagen. Welke liefhebber zal in staat zijn om deze vader-zoon tandem te overtreffen? Er zijn echter ook andere kanshebbers in het lokale Diest, waaronder Haesevoets-Haesevoets, Vanhoudt-Serre, Vanhoorenbeek-Stegen en Elsen Theo. Deze liefhebbers maken eveneens aanspraak op de overwinning in de dubbeling Hafo Vlaams-Brabant. Het lokale Diest heeft duidelijk een aantal liefhebbers die elk seizoen uitblinken op de nationale vluchten.

Betekent dit dat de andere lokale verenigingen kansloos zijn? Absoluut niet! Uiteindelijk maakt elke deelnemer kans op de overwinning, maar zoals altijd zijn er enkele favorieten met vier sterren achter hun naam. Dit geldt ook voor het lokale Tielt, waar we Huygens Alfons, Laevers Lucien en Rubbens Patrick als topkandidaten bestempelen. Daarnaast geven we enkele liefhebbers in het lokale Scherpenheuvel, zoals Verbruggen Gommaire en Vanwinkel Jef, eveneens vier sterren. Met name Jef Vanwinkel heeft de afgelopen weken ook indruk gemaakt op de vluchten vanuit Sermaises!

Zaterdag rond 15-16 uur zal blijken wie de winnaars van Hafo Vlaams-Brabant zijn. We zijn benieuwd of de liefhebbers met vier sterren achter hun naam aan de verwachtingen kunnen waarmaken, of dat een outsider erin zal slagen de overwinning te behalen. Uiteindelijk moet elke wedstrijd daadwerkelijk gevlogen worden, en dat is wat het zo boeiend maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *