Welkom op de website van Hafo Vlaams-Brabant

Liefhebbers houden jonge duiven op de snelheidsvluchten!

Het hete weer en de wind van de afgelopen weken hebben ervoor gezorgd dat veel liefhebbers hun jonge duiven niet inzetten op de 1/2 fond. In plaats daarvan zullen ze hun jonge duiven massaal laten vliegen op de snelheidsvluchten in het komende weekend. Er zijn zelfs nog een aantal liefhebbers die nog moeten beginnen met hun jonge duiven, ondanks dat het zaterdag al juli is. Voor zaterdag 1 juli wordt er regen verwacht, wat zou kunnen betekenen dat vluchten verder dan Parijs uitgesteld worden naar zondag.

Alleen lokaal Bunsbeek heeft jonge duiven ingekorfd voor de vlucht vanuit Sermaises op 1 juli. In totaal zullen er zo’n 49 jonge duiven aan de start komen vanuit Sermaises.

De temperaturen voor de komende dagen en week zullen aangenamer zijn, maar de kans op regen neemt wel toe. Er wordt verwacht dat de meeste liefhebbers op zaterdag 8 juli met hun jonge duiven zullen beginnen op de 1/2 fond. Wat de impact zal zijn van de zware seizoenstart voor jonge duiven moet nog blijken, maar het is waarschijnlijk dat dit te zien zal zijn aan het aantal duiven in wedstrijd in de komende weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *