Welkom op de website van Hafo Vlaams-Brabant

Winnaars Samenspel Hageland van zaterdag 15 juli

Zaterdag 15 juli zal de geschiedenis ingaan als een weekend waarop de duiven van de verschillende wedvluchten moeizaam op de hokken arriveren. Was dit door de invloed van het hete weer, de vroege lossingen of door het onweder (magnetische velden) dat in de lucht hing? Wie zal het zeggen, maar voor de jonge duiven was het afzien, ondanks dat vele liefhebbers hun jonge duiven niet ingekorfd hebben voor de 1/2 fond verliep ook Momignies en Nanteuil zeer moeizaam! Zaterdagavond konden verschillende lokalen nog niet afsluiten op Nanteuil en Sermaises met de jonge duiven.

Maar als de duiven gelost zijn, zijn er op deze vluchten ook winnaars. Ook in zware omstandigheden zijn er winnaars en gaan de prijzen af! Op vlucht vanuit Momignies werden er in totaal 1.195 duiven ingekorfd waaronder 1.056 jonge duiven en 139 oude duiven. De winnaars op de vlucht vanuit Momignies zijn Feyaerts Sylvain uit Nieuwrode met een snelheid van 1337.6039m/m en bij de 139 oude duiven is de overwinning voor Meeus Simon uit Lubbeek met een snelheid van 1325.9665m/m.

Op de vlucht vanuit Nanteuil werden in totaal 1.234 duiven ingekorfd waaronder 777 jonge duiven en 457 oude duiven. De winnaars op deze vlucht zijn Cans Eddy uit Tielt-Winge bij de 777 jonge duiven en Grammet Luc is de winnaar bij de 457 oude duiven. Het was een zeer zware vlucht voor de jonge duiven in het samenspel kunnen we de vlucht sluiten om 17u, bij de oude duiven is dit om 11u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *