Welkom op de website van Hafo Vlaams-Brabant

De Blick Gerry en Laevers Lucien winnaars vanuit Argenton!

Introductie:
De afgelopen weken hebben extreme weersomstandigheden ervoor gezorgd dat veel duivenliefhebbers met beperkte aantallen of zelfs zonder duiven aan de start verschenen op de nationale vlucht vanuit Argenton. Ondanks de moeilijke omstandigheden namen toch enkele liefhebbers uit het Hageland deel aan deze nationale vlucht vanuit Argenton.

Extreme hitte en minimale deelname:
De omstandigheden tijdens de nationale vlucht vanuit Argenton waren zeer zwaar vanwege de hoge temperaturen. Slechts 73 oude duiven en 88 jaarduiven werden ingekorfd door de drie deelnemende lokalen. De hitte zorgde ervoor dat de duiven langer onderweg waren, met ongeveer 2 uur vliegtijd voor de oude duiven en 1 uur voor de jaarduiven.

Indrukwekkende prestaties:
Ondanks de uitdagende omstandigheden waren er enkele liefhebbers die de overwinningen behaalde vanuit Argenton. Deze weekwaren de liefhebbers van het lokaal Hagelandse Duivenbond van Tielt-Winge bij de winnaars: Gerry De Blick uit Tielt-Winge was de winnaar bij de 73 oude duiven. Met een snelheid van 1392.7045 meter per minuut had hij de snelste Hafo Vlaams-Brabant duif vanuit Argenton. Bij de jaarduiven ging de overwinning naar Laevers Lucien uit Rillaar, met een snelheid van 1386.8236 meter per minuut.

Verlangen naar gunstige vliegomstandigheden:
De duivenliefhebbers uit het Hageland verlangen naar koelere vliegomstandigheden en gunstige wind voor hun regio. Het seizoen 2023 is tot nu toe al zeer zwaar geweest voor de liefhebbers en hun duiven. Men hoopt dat het tweede deel van het seizoen iets voordeliger zal zijn voor de regio. Helaas is het weer iets waar we geen invloed op hebben; het zijn de weergoden die bepalen hoe de omstandigheden zijn voor onze liefhebbers.

Conclusie:
De nationale vlucht vanuit Argenton heeft laten zien dat de duivensport in het Hageland wordt beïnvloed door extreme weersomstandigheden. Het verlangen naar gunstigere vliegomstandigheden blijft echter bestaan, aangezien het seizoen 2023 al een zware tol heeft geëist. Men hoopt dat het tweede deel van het seizoen wat meer in het voordeel zal zijn voor de regio, maar uiteindelijk zijn het de weergoden die bepalen hoe de wind waait voor de duivenliefhebbers in het Hageland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *