Welkom op de website van Hafo Vlaams-Brabant

Winnaars Soissons 15 juli

Op een bewolkte zaterdag werden in totaal 1.178 duiven ingekorfd voor de vlucht vanuit Soissons, waaronder 337 oude duiven en 841 jonge duiven. De weersomstandigheden zorgden voor dat de duiven pas om 10u10 gelost werden te Soissons. Tijdens hun reis naar huis hebben de duiven mogelijk één of meerdere regenbuien moeten trotseren. Desondanks behaalden de eerste duiven hoge snelheden van boven de 1700 meter per minuut dankzij de windomstandigheden.

Roger Vandegaer uit Scherpenheuvel klokte zijn jonge duif om precies 12:05:16 uur en behaalde daarmee de overwinning met een snelheid van 1786,69 meter per minuut. Hiermee heeft Roger tevens de snelste duif van de 1.178 ingekorfde duiven. Daarnaast wist Roger ook nog eens 15 prijzen te behalen met 28 ingekorfde jonge duiven. Een mooie prestatie!

Bij de 337 oude duiven ging de overwinning naar het hok VAN HOREBEEK-KENNIS uit Lubbeek. Met een snelheid van 1758,48 meter per minuut toonde dit hok zijn klasse. Bij de categorie van 181 jaarlingen ging de overwinning naar RUELENS HUGO uit Kessel-Lo, die een snelheid van 1757,35 meter per minuut behaalde.

Je kan de kampioenschappen van de grote snelheid bekijken op onze website via de knop Kampioenschappen.

Volgende week staat een vlucht vanuit Nanteuil op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *