Welkom op de website van Hafo Vlaams-Brabant

Bourges eerste nationaal van het seizoen 2023 voor jonge duiven.

Met een week vertraging zal de langverwachte Nationale Vlucht vanuit Bourges eindelijk van start gaan op zaterdag 5 augustus. Deze specifieke vlucht staat exclusief open voor jonge duiven. De verschuiving van deze nationale vlucht met een week heeft een strategische aanpak mogelijk gemaakt, waardoor de rest van de nationale kalender onveranderd kon blijven zoals die was opgesteld bij aanvang van het seizoen 2023.

De jonge duiven hebben het afgelopen tweemaandelijkse zware seizoen achter de rug, en met de voorspelling van wisselvallig weer voor het aankomende weekend wordt er verwacht dat dit invloed zal hebben op zowel het aantal deelnemers als het aantal ingeschreven duiven. Hoewel de weerskaarten aanvankelijk gunstig lijken voor Frankrijk, worden er regenachtige omstandigheden verwacht in België vanaf de namiddag op zaterdag. Het is zeer waarschijnlijk dat de duiven hier en daar zullen moeten opboksen tegen regenbuien. De vooruitzichten voor zondag zijn evenmin veelbelovend, met voorspelde regen vanaf de ochtend en een uitgebreider regengebied dat Frankrijk zal treffen.

Het afgelopen seizoen 2022 behaalde Haesevoets-Haesevoets de overwinning in Hafo Vlaams-Brabant tegen 680 jonge duiven. Hiermee wist het duo uit Webbekom Verheyen Louis, die op de tweede plaats eindigde, en Timmermans Wilfried, die als derde eindigde, te verslaan. Wie de kanshebbers zijn voor deze prestigieuze overwinning in Hafo Vlaams-Brabant blijft echter een uitdagende voorspelling.

Liefhebbers met 4 sterren in het lokaal Scherpenheuvel
In Scherpenheuvel springt Vandegaer Roger eruit als een potentiële kanshebber. Roger heeft al enkele eerste prijzen behaald bij de jonge duiven en heeft dus een solide reputatie opgebouwd. Ook Vrancken Leon moet niet onderschat worden, ondanks het feit dat hij slechts één jonge duif heeft ingeschreven. Leon staat erom bekend dat hij met een beperkt aantal duiven indrukwekkende prestaties kan neerzetten. Andere opmerkelijke liefhebbers die consistent goede resultaten behalen, zijn onder andere Verbruggen, De Keyser en Vanwinkel.

Liefhebbers met 4 sterren in het lokaal Tielt
In het lokaal Tielt wordt Huygens Alfons beloond met 4 sterren. Deze gepassioneerde liefhebber levert altijd sterke prestaties, zowel op de snelheidsvluchten als op de zware 1/2 fond. Andere namen om in de gaten te houden zijn Laevers Lucien en Vandesande Andre.

Liefhebbers met 4 sterren in het lokaal Diest
In het lokaal Diest zijn het vooral de specialisten die 4 sterren krijgen en in de schijnwerpers staan. Namen zoals Haesevoets-Haesevoets, Eyletten M & G, en Vanhoudt-Serre lijken allen goed voorbereid te zijn voor de aankomende Bourges Nationaal met jonge duiven. Er zijn echter ook enkele outsiders die zeker in aanmerking kunnen komen voor de toppositie hierbij denken we aan Vanhorenbeeck-Stegen, Elsen Theo enz…. Gezien de voorspelde wind zou de winnaar wel eens uit het lokaal Diest kunnen komen, hoewel onvoorspelbaar wisselvallig weer altijd een rol kan spelen in het verloop van de wedstrijd

Op zaterdag kun je de aanmeldingen volgen via onze website www.hafo.be. Blijf deze website zeker in de gaten houden voor meer informatie en nieuws over de Nationale Vlucht vanuit Bourges.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *